İçeriğe geç

Bedelsiz Otomobil Ithalatından Kimler Yararlanabilir

Bedelsiz ithalattan kimler yararlanabilir?

Kimler bedelsiz araç ithal edebilir? a) En az 24 ay Türkiye gümrük bölgesi dışında kaldıktan sonra ikametgahlarını daimi olarak Türkiye gümrük bölgesine nakleden Türk vatandaşları. … b) Yurt dışında ulusal veya uluslararası kadrolara daimi memur olarak atanıp bu görevlerinden dönen memurlar.

Yurt dışından kimler araç ithal edebilir?

Cevap: Araç ikamet edilen ülkede kayıtlı olmalıdır. Ancak, Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerinde ikamet edenler, ikamet ettikleri yer dışında Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerinde kendi adlarına kayıtlı araçları da getirebilirler.

Bedelsiz ithalatta gümrük vergisi ödenir mi?

Cevap: Gümrük vergisi muafiyeti sadece serbest araç ithalatı için geçerlidir. Aracın serbest dolaşıma girmesi sırasında gümrük idareleri tarafından aracın motor hacmine göre farklı oranlarda Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve KDV tahsil edilir.

İkinci el araç ithalatı serbest mi?

Eski/Kullanılmış Araçların İthalatı: İthalat Rejimi Kararına göre eski, kullanılmış, yenilenmiş, arızalı (kırık) ve eğri (zamanla dayanıklılığını yitirmiş) malların ithalatı Ticaret Bakanlığı’nın onayını gerektirir. Bu onay, kullanılmış/ikinci el araçların ithalatı için gereklidir.

Kimler vergisiz araba getirebilir?

Ø Yurt dışından Türk vatandaşlığı alarak ikametgahlarını Türkiye’ye kalıcı olarak taşıyan kişiler Türkiye’ye araç getirebilirler. Bu kişilerin getirdiği araçlara gümrük vergisi uygulanmaz. Sadece KDV ve ÖTV uygulanır. Bu vergiler araç Türkiye’ye ithal edildiğinde ödenir.

Kaç yaşında araba ithal edilebilir?

Bireysel gümrük işlemleri kapsamında araç ithalatında bir şart daha aranıyor: Aracın, yurtdışında kişinin adına tescil edildiği yıldan itibaren, model yılı dahil 3 yıldan eski olmaması gerekiyor.

Emekliler yurt dışından araba getirebilir mi?

4. Yurt dışından emekli olan kişilerin, emekli olduktan sonra ilk defa Türkiye’ye getirdikleri araç için (araç getirme tarihinden itibaren son bir yılda fiilen 185 gün yurt dışında kalmış olmaları nedeniyle) yurt dışında ikametgah sahibi olmalarına gerek yoktur.

Yurt dışı plakalı araç Türkiye’de kimler kullanabilir?

Yabancı plakalı araçlar; Türkiye’ye girişte adına kayıtlı olan kişinin yanı sıra, yurtdışında yaşayan eşi, annesi, babası ve çocukları da kullanabilir. Yabancı plakalı araçta adına kayıtlı kişi otursa bile, yukarıda belirtilen kişilerden başkası aracı kullanamaz.

Yurt dışından gelen araç kaç yıl kalabilir 2024?

Yabancı plakalı araçlar geçici ithalat rejimi kapsamında Türkiye’de en fazla 24 ay kullanılabilir. Bu süre zarfında araç sahibi aracını Türkiye’de yasal olarak kullanabilir ve aracın yurtdışına çıkarılması zorunlu değildir.

Bedelsiz araç devri olur mu?

Serbest ithalat kapsamında ithal edilen bir aracın satışı veya teslimi için bir süre sınırı var mıdır? Bu kapsamdaki araçlar, gümrük idaresinin izni olmadan bir yıl geçmedikçe ödünç verilemez, teminat olarak kullanılamaz, kiralanamaz, devredilemez veya belirli bir bedel karşılığında veya bedelsiz olarak satılamaz.

Almanya’dan Türkiye’ye araba getirmek için ne kadar vergi ödenir?

Örnek vermek gerekirse, fatura bedeli 50.000 Euro (910.625 TL) olan 2000 cc’lik bir otomobil satın almak isteyen bir vatandaş için +%220 ÖTV 2.020.000 TL, %18 KDV 530.000 TL ve TRT bandrol payı 2.557 TL’ye 7.500 TL olarak uygulanmaktadır.

Yurtdışından getirilen arabanın vergiye esas değeri nasıl hesaplanır?

Güncel vergisiz araç bedeli üzerinden hesaplanır: Silindir hacmi 600 cm3 ve satış bedeli 70.000,00 TL’ye kadar olan araçlarda %45, satış bedeli 120.000,00 TL ile 120.000,00 TL arasında olan araçlarda %50.

Yurt dışından kimler araba getirebilir?

Yurt dışında yaşamayan ve yeni bir araç satın alıp Türkiye’ye getirmek isteyen kişiler; ÖTV, KDV ve gümrük vergileri olmak üzere üç farklı vergi türü öderler. Yılda en az 185 gün yurt dışında kalan ve yaşadıkları ülkede oturma izni olan kişiler, gümrüksüz araç getirebilirler.

Bireysel araç ithalatı mümkün mü?

Yurt dışından araç getirmek yasaldır. Aracın taşınma yöntemine ve getiren kişinin statüsüne bağlı olarak farklı yasalar ve prosedürler uygulanabilir. Bireysel kullanım ve ticari işlemler için farklı yasal prosedürler geçerlidir. Yurt dışından araç getirmek de ithalat kapsamına girer.

Yurtdışından 2 el araba getirilebilir mi?

Yurt dışından yeni araç almak yerine yabancı plakalı ikinci el araç alımına ilişkin maalesef yasal bir düzenleme bulunmamaktadır. Araçlar, hangi ülkede olursa olsun, yukarıda belirtilen şartlarda 0 km uzaklıkta olmaları şartıyla yurt dışından ülkemize getirilebilmektedir.

Bedelsiz sermaye artırımından kimler yararlanabilir?

Aksi belirtilmediği takdirde, Bonus Ücretsiz Sermaye Artırımı’nın gerçekleşeceği günden önceki işlem gününde hisse senedi bulunduran tüm yatırımcılar ayrımcılık yapılmaksızın bu haktan yararlanabilecektir. Ayrıca yatırımcının ücret gibi herhangi bir ödeme yapması gerekmeyecektir.

Bedelsiz ithalat ne demek?

Serbest ithalat, ithalat süreci için döviz transferi yapmadan satın alma işlemlerinin gerçekleştirilmesi anlamına gelir. Yurt dışına satılacak ürünler için, ticaret yaparken döviz transferi zorunlu değildir. Ticaret bağlamında, satın alınan ürünler kişisel veya ticari amaçlar için olabilir.

Bedelsiz ihracat kapsamına giren unsurlar nelerdir?

Bu kapsamda gerçek veya tüzel kişiler tarafından taşınan veya gönderilen hediyelik eşya, numune, reklam ve promosyon malzemeleri, ithal malları ve ambalaj malzemeleri gibi ürünler bedelsiz ihracat kapsamına alınabilir.

Şahıs şirketleri ithalat yapabilir mi?

Cevap: İthalat Rejimi Kararı’nın 8. maddesine göre, Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre vergi numarası alan her türlü gerçek ve tüzel kişi ile yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre vergi numarası vermeye yetkili ortaklıklar ithalat işlemlerini gerçekleştirebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sarışın Escort