Ağaçlara bulamaç ne zaman atılır?
Özellikle meyve ağaçlarına sonbaharda (yaprakların 3/4’ü veya tamamı döküldüğünde %2’lik doz) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5’luk doz) Burgonya bulamacı uygulandığında, ertesi yıl ortaya çıkabilecek birçok hastalığa karşı etkili ve ekonomiktir.
1 kg bordo bulamacı kaç litre suya konur?
Örneğin %1 kırmızı şarap çamuru için; CLARE PUDİNGİNİ KENDİNİZ YAPIYORSANIZ; 1 kg LEARSTONE + 0,5 kg sönmemiş kireç veya 1 kg sönmemiş kireç 100 Lt suya. (HAZIRLANIRSA: 100 Lt SUYA 1,5 Kg KNABE ÇAMUR) uygulanmalıdır. Bunu üreticilerimize iletmemiz önemlidir.
Bulamaç nasıl yapılır?
Yulaf lapası tarifi nasıl yapılır? Tencereye pekmez, su, şeker ve unu ekleyin ve kaynatın. Ateşi kısın ve koyulaşana kadar 5 dakika pişirin. Kaplara dökün ve buzdolabında en az 3 saat bekletin. Üzerine ceviz koyun.
El yapımı bordo bulamacı nasıl yapılır?
Mavi taş bu suda bir torba veya sepete asılarak eritilir. Bu şekilde hazırlanan mavi taş eriği 100 litrelik bir kaptaki kireçli suyun üzerine yavaşça dökülür ve tahta bir çubukla sürekli karıştırılarak çivit mavisi bir bulamaç oluşturulur.
Bordo bulamacı ile göztaşı aynı mı?
Bordeaux macununun ana maddesi bakır sülfattır, halk arasında mavi taş olarak da bilinir. Patojenlere karşı ana toksin bakır iyonlarıdır. Ancak, asidik bakırın pH değerini nötrleştirmek ve fitotoksik etkiyi ortadan kaldırmak için gübreye sönmüş kireç çözeltisi de eklenir.
Mart ayında bordo bulamacı atılır mı?
Özellikle meyve ağaçlarına sonbaharda (yaprakların 3/4’ü veya tamamı döküldüğünde %2’lik doz) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5’luk doz) Burgonya gübresi uygulandığında, ertesi yıl ortaya çıkma potansiyeli olan birçok hastalığa karşı etkili ve ekonomiktir.
Bordo bulamacı 100 litreye ne kadar konur?
%2 Bordeaux bulamacı yapmak için 2 kg mavi kireç ve 2 kg sönmüş kireç veya 1 kg sönmemiş kirece ihtiyacınız olacak. Eritme ve karıştırma için 100 litrelik 1 plastik veya tahta fıçıya, 1 plastik veya tahta fıçıya, beton leğene, plastik kovaya, filtreleme için tülbent, tahta çubuklar (karıştırıcılar) gibi malzemelere ihtiyacınız olacak.
Çiçek açan ağaca bordo bulamacı atılır mı?
3. ilaçlama: Meyve ağaçları çiçek açmayı bitirdikten ve yaprakların %70-80’i döküldükten sonra, herhangi bir uyuz ilacı ile ilaçlanır. Çok yağışlı bölgelerde, 4. ve 5. ilaçlama yapılabilir.
Hazır toz bordo bulamacı nasıl kullanılır?
MAROON ÇÖZELTİ HAZIRLANMASI VE UYGULANMASI Sonbaharda yaprakların %75’i veya tamamı döküldükten sonra veya ilkbaharda gözler uyanmadan önce kuru dal kalmayacak şekilde yıkama çözeltisi olarak uygulanır. Armutlarda memeli pası gibi birçok hastalığın önlenmesinde etkili ve ucuz bir kontrol maddesidir.
Bulamaç ilacı nedir?
Bakır sülfat, mavi taş olarak da bilinir, suda tamamen çözünen mavi ve kokusuz bir kimyasal bileşiktir. Normalde zehirli bir kimyasal olan mavi taş (göktaşı), suda tamamen çözülür ve sönmüş kireçle karıştırılarak en eski geleneksel tarım ilacı olarak bilinen kırmızı şarap bulamacı elde edilir.
Bulamaç neye iyi gelir?
Zeytinlerde unlu bit sorununa karşı kullanılır. Domateslerde yaprak küfü ve gri küf sorunları gübre ile çözülebilir. Gübre, elma ve armutlarda siyah leke sorununa çözüm olabilir.
Bulamaç nerede yapılır?
Bulamaç, Güneydoğu illerimizde, özellikle Şanlıurfa’da, lohusa kadınlara özel bir tatlıdır.
Bordo bulamacı yerine ne kullanabilirim?
CoppaFort, içerdiği bakırın yavaş salınımı sayesinde uzun süre ortamda kalarak bakteriyel ve fungal hastalıklara karşı koruma sağlar. Fındık bahçelerinde ve diğer meyve ağaçlarında Bordeaux macunu yerine rahatlıkla kullanılabilir.
Bordo bulamacı ağaca nasıl uygulanır?
Gelibolu Ziraat Odası’ndan Ziraat Mühendisi Sadettin Özger’e göre, Bordo bulamacı meyve ağaçlarına sonbaharda, yaprakların dörtte üçü veya tamamı döküldüğünde %2’lik bir dozda uygulanır. İlkbaharda uygulandığında, gözler uyanmadan yaklaşık 1 hafta önce %1-1,5’lik bir doz yeterli kabul edilir.
Sönmemiş kireç nasıl eritilir?
Kireç söndürme bir hidratasyon olayıdır. Kirecin üzerine az miktarda su döküldüğünde, kireç parçacıkları bir süre sonra şişer ve yavaşça çatlar ve dağılır. Aynı zamanda, sıcaklık artışı ve buharlaşma gözlemlenir. Bu reaksiyonun gerçekleşmesi için, kirecin ağırlığının üçte birine eşit su gerekir.
Bordo bulamacı yağmurdan kaç saat önce atılır?
f) Ağacın üst dallarından başlayarak aşağıya doğru hamur. Kuru dal bırakılmadan ilaçlama yapılır. g) İlaçlamadan sonra 10 saat içinde yağmur yağarsa ilaçlama tekrarlanmalıdır. h) Bordo macunu hazırlandığı gün kullanılmalıdır.
Ağaçlara ilaçlama ne zaman yapılır?
Genellikle hava ısınmaya başladığında bitkilerinize ilaçlama yapmaya başlayabilirsiniz. Şubat sonu veya Mart başında başlayabileceğiniz bu ilaçlama işlemi, hava soğumaya ve bitkilerinizdeki zararlılar önemli ölçüde azalmaya başladığında sonbahar ve kış aylarında da devam ettirilmelidir.
Bordo bulamacı yılda kaç kez uygulanır?
Bordo bulamacı, meyve ağaçlarına sonbaharda, yaprakların dörtte üçü veya tamamı düştüğünde %2’lik bir dozda uygulanır. İlkbaharda uygulandığında, gözler uyanmadan yaklaşık 1 hafta önce %1-1,5’lik bir doz yeterli kabul edilir.
Ağaçlara kireç hangi ay sürülür?
Ağaçların sağlığı için doğru kireçleme işlemi çok önemlidir. Kireç, ağaçların uykuda olduğu dönemde, genellikle sonbahar sonu veya kış başında uygulanmalıdır.